Scroll Top

KIEZEN VOOR DUURZAAM

Een kapsalon is eigenlijk een hele grote vervuiler. We moeten daar wat aan doen.

Als je er bij stilstaat gaat er veel water en energie verloren bij het verzorgen van het haar. Door daar bewust mee om te gaan, proberen we ons steentje bij te dragen aan een mooiere planeet. We kiezen voor ecologisch verantwoorde wegwerp handdoeken, waterbesparende kranen en biologisch afbreekbare verfpotjes.

WEGWERP HANDDOEKEN EN KAPMANTELS

Het wassen van katoenen handdoeken en kapmantels kost veel water, energie en tijd. Daarom kiezen we voor een duurzaam alternatief: ecologisch verantwoorde wegwerphanddoeken en kapmantels van Scrummi.
Ook qua hygiëne is het een plus! Iedere klant krijgt namelijk een persoonlijke, nieuwe, schone handdoek en kapmantel zonder wasresten en bacteriën.

  • Er worden geen chemicaliën, additieven of bindmiddelen gebruikt in het productieproces.
  • Voor elke geoogste boom worden 2 bomen geplant.
  • De Scrummi handdoeken worden allemaal in Europa geproduceerd.
  • Alle Scrummi-producten zijn 100% biologisch afbreekbaar of recycleerbaar (kapmantels).
WATERBESPARENDE KRANEN

Voor één wasbeurt is er 15 liter water nodig, om kleur af te spoelen zelfs 30 liter.. Door de waterbesparende kraankoppen van Aqua Lunios besparen we op water en energie.

1
Tot 60% minder water per wasbeurt
2
Tot 40% minder energie nodig
3
Lagere C02 uitstoot
ECOLOGISCHE VERFPOTJES
0

m jouw droomkleur te bekomen mengen we meestal een aantal producten bij elkaar. De meeste kapsalons doen dit in een plastic mengpotje. Achteraf worden deze potjes uitgespoeld onder de kraan.
Dit kost niet alleen water. Het overtollige product vloeit ook nog eens mee met het afvalwater.

Kapsalon Artistique kiest voor ECO-pods. Deze mengschaaltjes zijn gemaakt uit de restproducten van de suikerindustrie, en dus 100% biologisch afbreekbaar. Na het mengen doen wij het overtollige product in een aparte pot die naar het klein en gevaarlijk afval gaat. De potjes zelf worden opnieuw gerecycleerd via de ophaling van papier en karton.